AKKUraatd

 

Wat is AKKUraatd?
In 2002 is fractie AKKUraatd opgericht en sindsdien doen wij mee aan de jaarlijkse verkiezingen voor de Universitaire Studentenraad (USR). Momenteel zijn wij binnen de USR met drie zetels vertegenwoordigd. Van de andere 5 gekozen zetels zijn er 4 voor asap en De Vrije Student heeft er ook één. Dit jaar is Dennis Walrave (asap) voorzitter van de USR, Isa Corbeek (AKKUraatd) vicevoorzitter en wordt de secretaris functie door Aline Tuls (CSN) en Else Giesbers (SoFv). Al jaren levert AKKUraatd vele brieven, rondvragen en notities en ook buiten het formele circuit zijn wij zo actief en zichtbaar als mogelijk. Over actief en effectief zijn gesproken: zie hier een overzicht van de zaken die we vorig jaar bereikt hebben. Sinds dag 1 zet AKKUraatd zich vol overtuiging in voor de kwaliteit van het onderwijs, goede faciliteiten op de campus, en het (actieve) studentenleven. De huidige fractie bestaat uit de USR leden Isa Corbeek, Dinja de Vries en Michelle Snaterse met versterking van Frank Huis in ’t Veld, Johan Wijma, Iris Pieneman, Johannes Fiebig, Kitty Rang, Eveline Knapen, Roos Lourier, Maarten Heinemann en Renske Willems.

14370122_1222581637762058_8933488457438083973_n

Wij onderscheiden ons
AKKUraatd kenmerkt zich door een constructief principiële inslag. Wij zijn een sterke, effectieve fractie en bovendien een hecht en gezellig team. Wij zijn verbonden als werkgroep aan Studentenvakbond AKKU. Daardoor hebben wij het voordeel altijd een kritische ALV achter ons te hebben staan en worden wij gecontroleerd. Wij onderscheiden ons als fractie door onze professionele structuur en de rijke bron van kennis waaruit wij kunnen putten (oud-AKKUraatd’ers, de Landelijke Studentenvakbond en het Landelijk Overleg Fracties). AKKUraatd staat voor inhoud, durft een langetermijnvisie te hebben en gaat grote problemen per definitie niet uit de weg. In deze hoedanigheid vormen wij al jaren een sterke en continue basis binnen de USR.

Actief en zichtbaar
Naast onze werkzaamheden binnen de commissies, taskforces en vergaderingen van de USR, zijn we ook daarbuiten actief. We organiseren tweemaal per jaar een debat, organiseren regelmatig een Medezeggenschapscafe om input te vergaren en brengen de befaamde Pleekrant zeven maal per jaar uit. Daarnaast proberen wij zo dicht mogelijk bij de student te staan, door ze heel direct om input te vragen. Dat doen we door middel van ‘De campus rond met AKKUraatd‘, waarbij we met onze kenmerkende paal de faculteiten langsgaan om op Post-Its concrete suggesties te krijgen. Zo krijgen we per keer wel 60 suggesties die we mee kunnen nemen in de USR en ons verkiezingsprogramma.

11168186_945849805476306_8209903158467806498_n

AKKUraatd’s website
Wil je meer weten over AKKUraatd, haar werkzaamheden en haar successen, klik dan op AKKUraatd’s eigen website:  http://www.akkuraatd.nl/