LijstAKKU

LijstAKKU – Voor sterke medezeggenschap op de HAN

De verkiezingen voor de Medezeggenschapsraad komen er weer aan. Met maar liefst drie personen zal LijstAKKU gaan deelnemen aan de verkiezingen dit jaar. De lijst van LijstAKKU bestaat uit Daniël Jacobs (Kiesgroep GGM), Kelly Mannoesingh (Kiesgroep Algemeen) en Melchior Philips (Kiesgroep Techniek). Stemmen kan hier. Lees hieronder wie zij zijn en waar zij voor willen gaan volgend jaar:

Daniël Jacobs
Hallo! Ik ben Daniël Jacobs en stel mij verkiesbaar voor de medezeggenschapsraad. Ik vind het leuk om te verwoorden wat groepen mensen belangrijk vinden. Zeggen veel studenten dat het ICT-systeem een doolhof is? Dan zet ik er op in dat de HAN dat moet verbeteren of veranderen! Wil de HAN een bezuiniging doorvoeren wat ten koste gaat van het studiecomfort? Ik draag alternatieven aan. Om er voor te zorgen dat ik vlot van start kan heb ik er voor gekozen via Studentenvakbond AKKU de verkiezingen in te stappen, zij hebben namelijk al een flink deel van de verbeterpunten in kaart gebracht!

Ik vind het belangrijk dat studenten zich gehoord voelen en er in jullie belang gehandeld wordt. Kenmerkend aan mij is dat ik pijnpunten durf te benoemen en ik niet altijd mee ga met de massa.
Mijn interesses zijn onder andere belangenbehartiging, beleid, politiek, psychologie.

Stem op mij om jouw belangen behartigt te zien!

Kelly Mannoesingh

“Mijn naam is Kelly Mannoesingh, ik ben 24 jaar oud en ik woon in Nijmegen waar ik HBO-Rechten studeer aan de HAN. Naast mijn studentenleven ben ik actief als voorzitter bij afdeling Gelderland van PINK!, de politieke jongerenorganisatie van de Partij voor de Dieren die opkomt voor de allerzwaksten in de samenleving, en bij de lokale werkgroep van de PvdD in Nijmegen. Duurzaamheid en mededogen staan bij mij hoog in het vaandel en dat probeer ik op allerlei lagen uit te dragen, dus ook in het onderwijs.

Goed en duurzaam onderwijs zijn namelijk de zaden voor een goede en gezonde functionerende samenleving. Het is daarom zeer belangrijk dat zelfontplooiing, maatschappelijk bewustzijn en duurzaamheid centraal staan in het onderwijs, want zoals men zaait zo zal men oogsten. Er moet ruimte zijn om fouten te maken,  voor persoonlijke ontwikkeling, toegang tot goed onderwijs en ruimte om kritisch te leren denken. Dit kan bijvoorbeeld door:

  • het aanmoedigen om actief lid te worden bij een studievereniging
  • studieverenigingen goede faciliteiten te geven om te groeien
  • meer workshops en lezingen organiseren gericht op zelfreflectie en maatschappelijke thema’s,
  • duidelijke informatie verstrekken voor studenten m.b.t. hun rechten en plichten
  • duurzame en gezonde kantines.
    Oftewel: onderwijs waar de student centraal staat en niet de instelling.

Hier wil ik voor pleiten in de Medezeggenschapsraad van de HAN, want je studententijd is pas écht de beste tijd van je leven als je tijdens je studie erachter kan komen wie je bent, waar je talenten liggen, wat je leuk vindt om te doen en wat uiteindelijk je passie is. Daarnaast vind ik het belangrijk dat als je in de MR zit goed moet weten wat er onder de studenten speelt. AKKU biedt mij de mogelijkheden en kennis om de problemen in kaart te brengen zodat ik de belangen van  studenten goed kan behartigen.”

Melchior Philips

Wie heeft zich wel eens geërgerd op school om iets dat beter kon? Ik had sinds groep 3 al mijn ideeën over hoe het onderwijs beter kon, toen ik als 7-jarige aan mijn leraar detailleerde waarom meer pauze iedereen goed zou doen. Dat werd echter niet echt op prijs gesteld. Gelukkig zijn ze op de HAN wél benieuwd naar wat de studenten van het onderwijs vinden; daarom ben ik mij in gaan zetten voor medezeggenschap en lid geworden van de opleidingscommissie van de Faculteit Techniek. Ik heb daar goede ervaringen opgedaan, maar er moet meer stemgeluid van studenten klinken bij de HAN om écht iets te kunnen veranderen.

Ik mag al 5 jaar genieten van beide campussen van de faculteit Techniek; eerst in Arnhem, en nu in Nijmegen. Dit maakt mij de enige kandidaat die oog heeft voor alle studenten op beide locaties. Naast mijn huidige opleiding Life Sciences ben ik ook vrijwilliger bij Studenvakbond AKKU en de Landelijke Studenten Vakbond, waar ik trainingen geef aan studenten over o.a. medezeggenschap, vergadertechnieken en schoolbeleid. Mijn ervaring met, en kennis van medezeggenschap, en vele contacten met andere medezeggenschappers uit heel Nederland maken mij de ideale kandidaat voor de MR en FR.

Als lid van zowel de OC, MR en FR hoop ik de communicatie en samenwerking tussen alle medezeggenschapsraden op de HAN te verbeteren, iets wat zeker nodig gaat zijn wanneer de OC instemmingsrecht krijgt. Willen jullie een hogeschool die al zijn kansen vol benut? Stem dan nu, voor zowel de MR en de FR!

Fractie LijstAKKU 2016-2017:

Janique Scharenborg – CMV (MR-lid);
Miriam van Kralingen – Voeding en Diëtetiek (MR-lid);
Nina van de Vinne (coördinator);
Joshua de Jonge (schaduwfractie);
Bart Voss (schaduwfractie);
Janna Gerrits (schaduwfractie);
Berend Titulaer (bestuurder Studentenvakbond AKKU);
Simon de Vette (bestuurder Studentenvakbond AKKU).