AKKU zoekt bestuur

Het bestuur van Studentenvakbond AKKU is weer op zoek naar opvolgers. Wil jij je inzetten voor de studenten in Nijmegen op een uitgebreid scala van gebieden? Overleggen met gemeente en universiteit? In samenwerking met andere bonden in Nederland de positie van studenten verbeteren? Dan is het bestuur van Studentenvakbond AKKU iets voor jou!
AKKU zet zich op allerlei gebieden in voor de studenten in Nijmegen. Als AKKU-bestuurslid houd je je onder andere bezig met:

  • Het onderhouden we onze eigen Rechtswinkel. Hier helpen rechtenstudenten andere studenten gratis met juridisch advies over hun opleiding of over hun huur.
  • Het coördineren van onze medezeggenschapsfracties AKKUraatd en LijstAKKU. Zij zetten de onderwijsbelangen van studenten om in daden.
  • Het aanbieden van trainingen door het AKKU Trainingsbureau voor studenten en studentbesturen. Dit om studenten en hun besturen belangrijke skills bij te brengen die ze kunnen gebruiken in hun tijd als actieve student.
  • Het ondersteunen van een duurzamer Nijmegen. De werkgroep AKKUduurzaam zet zich in voor duurzaamheidsinitiatieven op en rond de universiteit en de hogeshool. De werkgroep DuKo onderhoudt contact met duurzame bedrijven in Nijmegen om studenten hier korting te bezorgen. Daarnaast biedt AKKU biologisch geteelde groente- en- fruitpakketten aan en dragen we bij aan de Groene Week.
  • Het overleggen over het OV. Onze werkgroep Studentmobiliteit draagt in overleggen en door lobby gesprekken bij aan een betere vervoerssituatie voor studenten.
  • Het inzetten op meer en betere huisvesting voor studenten. Veel studenten betalen nog te veel of kunnen geen kamer vinden. Hiertegen voeren we actie en lobbyen we met de gemeente en de studentenhuisvesters.
  • Het maken van nieuws. Door middel van AKKUnieuws en berichten op onze site en Facebook houden we studerend Nijmegen op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op gebieden als onderwijs en studiefinanciering. Daarnaast komen we vaak zelf ook in de media met opinie- en nieuwsartikelen.

Als bestuur van Studentenvakbond AKKU draag je zorg voor één of meerdere van deze taken. Hierin neem je vaak een coördinerende rol in voor de werkgroep die zich bezig houdt met een van deze onderwerpen. Daarnaast zorg je voor het dagelijks reilen en zeilen van de vereniging en houdt je constant contact met onze landelijke organisatie, de LSVb. Je uitvalsbasis is hierin het AKKU-kantoor onder het Gymnasion. Kijk voor meer informatie over een bestuursjaar in het ZOEKBOEKJE 2017-2018  of kom een keer tijdens openingstijden langs op het kantoor om erover te spreken met een huidig bestuurder. Verder kun je de Zoekcommissie altijd bereiken met al je vragen en opmerkingen op vicevoorzitter@studentenvakbondakku.nl of 06-54243028.


Word jij volgend jaar onze opvolger?

Word jij volgend jaar onze opvolger?